OBAVIJEST O PRIVATNOSTI
Posljednje ažuriranje 29. siječnja 2022

Hvala vam što ste odabrali biti dio naše zajednice u Gumex-eko (“Tvrtka”, “mi”, “nas” ili “naš”). Predani smo zaštiti vaših osobnih podataka i vašeg prava na privatnost. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s ovom obavijesti o privatnosti ili našim praksama u vezi s vašim osobnim podacima, kontaktirajte nas na ivo@elektricnaograda.com.
Ova obavijest o privatnosti opisuje kako bismo mogli koristiti vaše podatke ako:

Posjetite našu web stranicu na http://www.elektricnaograda.com
Sudjelujte s nama na druge povezane načine ― uključujući prodaju, marketing ili događaje

U ovoj obavijesti o privatnosti, ako se pozivamo na:

“Web-stranica”, mislimo na bilo koje naše web-mjesto koje upućuje ili povezuje ovu politiku
“Usluge”, mislimo na našu web-stranicu i druge povezane usluge, uključujući prodaju, marketing ili događaje

Svrha ove obavijesti o privatnosti je objasniti vam na najjasniji mogući način koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i koja prava imate u vezi s njima. Ako u ovoj obavijesti o privatnosti postoje uvjeti s kojima se ne slažete, odmah prekinite korištenje naših Usluga.
Pažljivo pročitajte ovu obavijest o privatnosti jer će vam pomoći razumjeti što radimo s podacima koje prikupljamo.
SADRŽAJ
1. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO?2. KAKO KORISTIMO VAŠE INFORMACIJE?3. HOĆE LI SE VAŠI PODACI DIJELITI S BILO KIM?4. S KIM ĆE SE VAŠE INFORMACIJE DIJELITI?5. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?6. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE?7. KAKO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE?8. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?9. KONTROLE ZA ZNAČAJKE NE PRATI10. IMAJU LI STANOVNICI CALIFORNIA POSEBNA PRAVA NA PRIVATNOST?11. AŽURIRAMO LI OVU OBAVIJEST?12. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI O OVOJ OBAVIJESTI?13. KAKO MOŽETE PREGLEDATI, AŽURIRATI ILI IZBRISATI PODATKE KOJE PRIKUPLJAMO OD VAS?
1. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO?
Osobni podaci koje nam otkrivate
Ukratko:  Prikupljamo osobne podatke koje nam date.
Prikupljamo osobne podatke koje nam dobrovoljno date kada izrazite interes za dobivanje informacija o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada sudjelujete u aktivnostima na Web-stranici ili na neki drugi način kada nas kontaktirate.
Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaše interakcije s nama i Web-lokacijom, vašim izborima te proizvodima i značajkama koje koristite. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati ​​sljedeće:
Osobni podaci koje ste dali. Prikupljamo imena; brojevi telefona; email adrese; i druge slične informacije.
Svi osobni podaci koje nam dajete moraju biti istiniti, potpuni i točni te nas morate obavijestiti o svim promjenama takvih osobnih podataka.
Podaci se prikupljaju automatski
Ukratko:  Neke informacije — poput vaše adrese internetskog protokola (IP) i/ili karakteristika preglednika i uređaja — prikupljaju se automatski kada posjetite našu web-lokaciju.
Automatski prikupljamo određene podatke kada posjetite, koristite ili se krećete po web-mjestu. Ove informacije ne otkrivaju vaš specifični identitet (poput vašeg imena ili podataka za kontakt), ali mogu uključivati ​​podatke o uređaju i upotrebi, kao što su vaša IP adresa, preglednik i karakteristike uređaja, operativni sustav, jezične postavke, URL-ovi preporuke, naziv uređaja, država, lokacija , informacije o tome kako i kada koristite našu web-stranicu i druge tehničke informacije. Te su informacije prvenstveno potrebne za održavanje sigurnosti i rada naše web-mjesto te za potrebe naše interne analize i izvješćivanja.
Kao i mnoge tvrtke, također prikupljamo podatke putem kolačića i sličnih tehnologija.
Podaci koje prikupljamo uključuju:

Podaci o uređaju. Prikupljamo podatke o uređaju kao što su informacije o vašem računalu, telefonu, tabletu ili drugom uređaju koji koristite za pristup web-mjestu. Ovisno o korištenom uređaju, ovi podaci o uređaju mogu uključivati ​​informacije kao što su vaša IP adresa (ili proxy poslužitelj), identifikacijski brojevi uređaja i aplikacije, lokacija, vrsta preglednika, model hardvera davatelj internetskih usluga i/ili mobilni operater, operativni sustav i konfiguracija sustava informacija.
Podaci o lokaciji. Prikupljamo podatke o lokaciji kao što su podaci o lokaciji vašeg uređaja, koji mogu biti precizni ili neprecizni. Koliko podataka prikupljamo ovisi o vrsti i postavkama uređaja koji koristite za pristup web-mjestu. Na primjer, možemo koristiti GPS i druge tehnologije za prikupljanje geolokacijskih podataka koji nam govore o vašoj trenutačnoj lokaciji (na temelju vaše IP adrese). Možete isključiti mogućnost da nam dopustite prikupljanje ovih podataka odbijanjem pristupa informacijama ili onemogućavanjem postavke lokacije na svom uređaju. Međutim, imajte na umu da ako se odlučite isključiti, možda nećete moći koristiti određene aspekte Usluga.

2. KAKO KORISTIMO VAŠE INFORMACIJE?
Ukratko:  vaše podatke obrađujemo u svrhe koje se temelje na legitimnim poslovnim interesima, ispunjenju našeg ugovora s vama, usklađenosti s našom zakonskom

s, i/ili vaš pristanak.
Koristimo osobne podatke prikupljene putem naše web-mjesto za različite poslovne svrhe opisane u nastavku. Vaše osobne podatke obrađujemo u ove svrhe oslanjajući se na naše legitimne poslovne interese, kako bismo sklopili ili izvršili ugovor s vama, uz vaš pristanak, i/ili radi poštivanja naših zakonskih obveza. Uz svaku dolje navedenu svrhu navodimo specifične osnove obrade na koje se oslanjamo.
Podatke koje prikupljamo ili primamo koristimo:

Za olakšavanje procesa kreiranja računa i prijave. Ako odlučite povezati svoj račun s nama s računom treće strane (kao što je vaš Google ili Facebook račun), koristimo podatke koje ste nam dopustili da prikupimo od tih trećih strana kako bismo olakšali stvaranje računa i postupak prijave za izvedbu ugovor.
Za objavljivanje svjedočanstava. Na našoj web stranici objavljujemo izjave koje mogu sadržavati osobne podatke. Prije objavljivanja izjave, pribavit ćemo vašu suglasnost za korištenje vašeg imena i sadržaja izjave. Ako želite ažurirati ili izbrisati svoju izjavu, kontaktirajte nas na ivo@elektricnaograda.com i svakako navedite svoje ime, lokaciju izjave i podatke za kontakt.
Zatražite povratne informacije. Vaše podatke možemo koristiti da bismo zatražili povratne informacije i kontaktirali vas u vezi s vašom upotrebom naše web-mjesta.
Za omogućavanje komunikacije između korisnika. Vaše podatke možemo koristiti kako bismo omogućili komunikaciju između korisnika uz pristanak svakog korisnika.
Za upravljanje korisničkim računima. Vaše podatke možemo koristiti za potrebe upravljanja našim računom i održavanja u ispravnom stanju.
Za slanje marketinških i promotivnih komunikacija. Mi i/ili naši marketinški partneri treće strane možemo koristiti osobne podatke koje nam pošaljete u naše marketinške svrhe, ako je to u skladu s vašim marketinškim preferencijama. Na primjer, kada izrazite interes za dobivanje informacija o nama ili našoj web-stranici, pretplatite se na marketing ili nas na drugi način kontaktirate, prikupljat ćemo osobne podatke od vas. Možete se odustati od naših marketinških e-poruka u bilo kojem trenutku (pogledajte “KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?” u nastavku).
Isporučite vam ciljano oglašavanje. Vaše podatke možemo koristiti za razvoj i prikaz personaliziranog sadržaja i oglašavanja (i rad s trećim stranama koje to čine) prilagođenih vašim interesima i/ili lokaciji te za mjerenje njihove učinkovitosti.

3. HOĆE LI VAŠI PODACI BITI DIJELJENI S BILO KIM?
Ukratko:  Podatke dijelimo samo uz vaš pristanak, da bismo bili u skladu sa zakonima, da bismo vam pružili usluge, zaštitili vaša prava ili ispunili poslovne obveze.
Vaše podatke koje posjedujemo možemo obrađivati ​​ili dijeliti na temelju sljedeće pravne osnove:

Pristanak: možemo obraditi vaše podatke ako ste nam dali izričit pristanak za korištenje vaših osobnih podataka u određenu svrhu.
Legitimni interesi: možemo obraditi vaše podatke kada je to razumno potrebno za postizanje naših legitimnih poslovnih interesa.
Izvršavanje ugovora: Kada smo sklopili ugovor s vama, možemo obraditi vaše osobne podatke kako bismo ispunili uvjete našeg ugovora.
Pravne obveze: možemo otkriti vaše podatke tamo gdje smo to zakonski obvezni učiniti kako bismo se pridržavali primjenjivog zakona, državnih zahtjeva, sudskog postupka, sudskog naloga ili pravnog postupka, kao što je odgovor na sudski nalog ili sudski poziv ( uključujući odgovor javnim tijelima radi ispunjavanja zahtjeva nacionalne sigurnosti ili provođenja zakona).
Vitalni interesi: možemo otkriti vaše podatke ako smatramo da je potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti radnje u vezi s potencijalnim kršenjem naših pravila, sumnjom na prijevaru, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe i nezakonitim aktivnostima ili kao dokaz u sudski spor u koji smo uključeni.

Točnije, možda ćemo morati obraditi vaše podatke ili podijeliti vaše osobne podatke u sljedećim situacijama:

Poslovni transferi. Vaše podatke možemo podijeliti ili prenijeti u vezi ili tijekom pregovora o bilo kakvom spajanju, prodaji imovine tvrtke, financiranju ili stjecanju cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.
Dobavljači, konzultanti i drugi pružatelji usluga treće strane. Vaše podatke možemo podijeliti s dobavljačima, pružateljima usluga, izvođačima ili agentima trećih strana koji obavljaju usluge za nas ili u naše ime i zahtijevati pristup takvim informacijama za obavljanje tog posla. Primjeri uključuju: obradu plaćanja, analizu podataka, isporuku e-pošte, usluge hostinga, korisničku podršku i marketinške napore. Možemo dopustiti odabranim trećim stranama da koriste tehnologiju praćenja na web-mjestu, što će im omogućiti da u naše ime prikupljaju podatke o vašoj interakciji s našom web-stranicom s vremenom. Te se informacije mogu koristiti za, između ostalog, analizu i praćenje podataka, određivanje popularnosti određenog sadržaja, stranica ili značajki te bolje razumijevanje aktivnosti na mreži. Osim ako je opisano u ovoj obavijesti, ne dijelimo, ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti mijenjamo bilo koje vaše podatke s trećim stranama u njihove promotivne svrhe. Mi ha

obvezom

imamo sklopljene ugovore s našim obrađivačima podataka koji su dizajnirani da pomognu u zaštiti vaših osobnih podataka. To znači da oni ne mogu učiniti ništa s vašim osobnim podacima osim ako ih mi nismo uputili da to učine. Također neće dijeliti vaše osobne podatke ni s jednom organizacijom osim s nama. Također se obvezuju štititi podatke koje drže u naše ime i čuvati ih tijekom razdoblja koje smo uputili.

4. S KIM ĆE SE DIJELITI VAŠI PODACI?
Ukratko:  Podatke dijelimo samo sa sljedećim kategorijama trećih strana.
Vaše podatke dijelimo i otkrivamo samo sa sljedećim kategorijama trećih strana. Ako smo vaše podatke obrađivali na temelju vašeg pristanka i želite povući svoju privolu, kontaktirajte nas putem kontakt podataka navedenih u odjeljku ispod pod naslovom “KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI O OVOJ OBAVIJESTI?”.

Usluge analize podataka
Alati za praćenje performansi
Alati za prodaju i marketing

5. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?
Ukratko:  možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja za prikupljanje i pohranu vaših podataka.
Možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (kao što su web-pratilice i pikseli) za pristup ili pohranjivanje informacija. Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su u našoj Obavijesti o kolačićima.
6. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?
Ukratko:  vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje ciljeva navedenih u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako zakonom nije drugačije propisano.
Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako je dulje razdoblje čuvanja potrebno ili dopušteno zakonom (kao što su porezni, računovodstveni ili drugi pravni zahtjevi). Nijedna svrha ove obavijesti neće zahtijevati da vaše osobne podatke čuvamo dulje od 1 godine.
Kada nemamo stalnu legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, takve ćemo podatke ili izbrisati ili anonimizirati, ili, ako to nije moguće (na primjer, jer su vaši osobni podaci pohranjeni u arhivama sigurnosne kopije), tada ćemo sigurno pohraniti vaše osobne podatke i izolirati ih od bilo kakve daljnje obrade sve dok brisanje nije moguće.
7. KAKO ČUVAMO VAŠE PODATKE?
Ukratko:  Nastojimo zaštititi vaše osobne podatke putem sustava organizacijskih i tehničkih sigurnosnih mjera.
Proveli smo odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere osmišljene kako bismo zaštitili sigurnost svih osobnih podataka koje obrađujemo. Međutim, unatoč našim zaštitnim mjerama i naporima da zaštitimo vaše podatke, nijedan elektronički prijenos putem Interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može biti 100% siguran, tako da ne možemo obećati ili jamčiti da hakeri, cyber kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće biti u mogućnosti narušiti našu sigurnost i nepropisno prikupiti, pristupiti, ukrasti ili modificirati vaše podatke. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo vaše osobne podatke, prijenos osobnih podataka na i s naše web-stranice na vlastitu je odgovornost. Web-mjestu biste trebali pristupiti samo u sigurnom okruženju.
8. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?
Ukratko:  U nekim regijama, kao što su Europski gospodarski prostor (EEA) i Ujedinjeno Kraljevstvo (UK), imate prava koja vam omogućuju veći pristup i kontrolu nad vašim osobnim podacima. Svoj račun možete pregledati, promijeniti ili ukinuti u bilo kojem trenutku.
U nekim regijama (kao što su EGP i UK) imate određena prava prema primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati ​​pravo (i) da zatražite pristup i dobijete kopiju vaših osobnih podataka, (ii) da zatražite ispravak ili brisanje; (iii) ograničiti obradu vaših osobnih podataka; i (iv) ako je primjenjivo, na prenosivost podataka. U određenim okolnostima također možete imati pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka. Da biste podnijeli takav zahtjev, upotrijebite podatke za kontakt navedene u nastavku. Razmotrit ćemo i postupiti po svakom zahtjevu u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.
Ako se oslanjamo na vaš pristanak za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoju privolu u bilo kojem trenutku. Međutim, imajte na umu da to neće utjecati na zakonitost obrade prije njenog povlačenja, niti će utjecati na obradu vaših osobnih podataka koja se provodi oslanjajući se na zakonite razloge obrade osim privole. Ako ste stanovnik EGP-a ili Ujedinjenog Kraljevstva i smatrate da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo pritužbe svom lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka. Njihove podatke za kontakt možete pronaći ovdje: https://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.
Ako ste stanovnik Švicarske, podaci za kontakt tijela za zaštitu podataka dostupni su ovdje: https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html.
Kolačići i slične tehnologije: Većina web-preglednika postavljena je na prihvaćanje ko ok prema zadanim postavkama. Ako želite, obično možete postaviti svoj preglednik da ukloni kolačiće i da odbije kolačiće. Ako odlučite ukloniti kolačiće ili odbiti kolačiće, to bi moglo utjecati na određene značajke ili usluge naše web-stranice. Da biste isključili oglašavanje na temelju interesa od strane oglašivača na našoj web-lokaciji, posjetite http://www.aboutads.info/choices/.
9. KONTROLE ZA ZNAČAJKE NE PRATI
Većina web-preglednika i neki mobilni operativni sustavi i mobilne aplikacije uključuju značajku ili postavku Do-Not-Track (“DNT”) koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoju preferenciju privatnosti da se podaci o vašim aktivnostima pregledavanja na mreži ne prate i prikupljaju. U ovoj fazi nije dovršen jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i implementaciju DNT signala. Kao takvi, trenutno ne odgovaramo na signale DNT preglednika ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski priopćava vaš izbor da se ne pratite na mreži. Ako se usvoji standard za online praćenje kojeg moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove obavijesti o privatnosti.
10. IMAJU LI STANOVNICI CALIFORNIA POSEBNA PRAVA NA PRIVATNOST?
Ukratko:  Da, ako ste stanovnik Kalifornije, dodijeljena su vam posebna prava u pogledu pristupa vašim osobnim podacima.
Odjeljak Kalifornijskog građanskog zakonika 1798.83, također poznat kao zakon “Shine The Light”, dopušta našim korisnicima koji su stanovnici Kalifornije da jednom godišnje i besplatno od nas zatraže i dobiju informacije o kategorijama osobnih podataka (ako ih ima) otkriveni trećim stranama u svrhe izravnog marketinga te imena i adrese svih trećih strana s kojima smo podijelili osobne podatke u neposrednoj prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, pošaljite nam svoj zahtjev u pisanoj formi koristeći dolje navedene kontakt podatke.
Ako ste mlađi od 18 godina, živite u Kaliforniji i imate registriran račun na web-lokaciji, imate pravo zahtijevati uklanjanje neželjenih podataka koje javno objavite na web-lokaciji. Da biste zatražili uklanjanje takvih podataka, kontaktirajte nas putem dolje navedenih podataka za kontakt i uključite adresu e-pošte povezanu s vašim računom i izjavu da živite u Kaliforniji. Pobrinut ćemo se da podaci ne budu javno prikazani na web-mjestu, ali imajte na umu da podaci možda neće biti potpuno ili cjelovito uklonjeni iz svih naših sustava (npr. sigurnosne kopije itd.).
11. OBAVLJAMO LI OVU OBAVIJEST?
Ukratko:  Da, ažurirat ćemo ovu obavijest prema potrebi kako bismo ostali u skladu s relevantnim zakonima.
S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu obavijest o privatnosti. Ažurirana verzija bit će označena ažuriranim “revidiranim” datumom, a ažurirana verzija stupit će na snagu čim bude dostupna. Ako unesemo materijalne promjene u ovu obavijest o privatnosti, možemo vas obavijestiti bilo vidljivim objavljivanjem obavijesti o takvim promjenama ili izravnim slanjem obavijesti. Potičemo vas da često pregledavate ovu obavijest o privatnosti kako biste bili informirani o tome kako štitimo vaše podatke.
12. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI O OVOJ OBAVIJESTI?
Ako imate pitanja ili komentara o ovoj obavijesti, možete nam poslati e-poštu na ivo@elektricnaograda.com ili poštom na:
Gumex-ekoAlojza Vulinca 10Ivanić Grad, Zagrebačka županija 10310Hrvatska
13. KAKO MOŽETE PREGLEDATI, AŽURIRATI ILI IZBRISATI PODATKE KOJE PRIKUPLJAMO OD VAS?
Na temelju primjenjivih zakona vaše zemlje, možda imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo od vas, promijeniti te podatke ili ih izbrisati u nekim okolnostima. Da biste zatražili pregled, ažuriranje ili brisanje svojih osobnih podataka, pošaljite obrazac zahtjeva putem e-maila.